La Socola, cu cântec și dans popular

Voia bună, dragostea pentru cântec și dans moldovenesc a adunat sute de locuitori ai raionului Șoldănești la festivalul Nistrule cu apă rece. Și în anul curent, de Duminica Mare, satul Socola, de pe malul bătrânului Nistru, a găzduit festivalul ”Nistrule, cu apă rece”. Oamenii au sărbătorit cântând și dansând.
Festivitatea a debutat chiar la intrarea în sat. În costume populare, oaspeții festivalului și-au demonstrat talentele artistice. Drept recunoștință, localnicii îi întâminau la poartă cu masa plină de bucate.
După tradiționala paradă a portului popular, artiștii au mers pe scena improvizată din preajma Nistrului. Rând pe rând, colectivele artistice au cântat și au dansat lucrări, culese la baștina lor.
Cei veniți la sărbătoare cu mult interes au admirate lucrările meșterilor populari. Specialiștii hadmade și-au adus la expoziție cele mai reușite opere ale lor. Au fost și dintre cei care au achiziționat din obiectele expuse.
Festivalul Nistrule cu apă rece este la cea de-a cinsprezecea ediție. La eveniment au evoluat artiști din raioanele Șoldănești, Rezina, Telenești și Soroca. Toți participanții au plecat acasă cu diplome și premii bănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.