Început de an școlar, cu probleme

Început de an școlar cu probleme. Unul din cazanele de la centrul termic de la liceul teoretic Alexei Mateevici din orașul Șoldănești s-a defectat. Pentu soluționarea problemei ar fi nevoie de un milion de lei.
Despre problema de la cel mai mare liceu din raion s-a vorbit în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Raional. Gheorghe Dandara, șeful direcției de învățământ a menționat că nu știa despre acest defect. Administrația instituției l-ar fi anunțat abia la sfârşitul lunii august deși cazanul ar fi dat semne că nu e în regulă încă din primăvară.
Consilierii au cerut ca problema să fie soluționată cât mai rapid iar vinovații de situația creată să fie pedepsiți.
La liceu ni s-a spus că de fapt cazanul are doar o fisură. Administrația instituției susține că va încerca să redreseze situația. Pentru asta au solicitat asistența profesională a specialiștilor din domeniu. O soluție ar fi sudarea cazanului.
În pofida acestei probleme, elevii şi profesorii de la liceu s-au bucurat din plin de prima zi de şcoală. După careul solemn, participanţii la eveniment au mers în sălile de clasă unde au asistat la prima lecţie din acest an şcolar.
Sistemul termic de la liceul de circumscripție a fost dat în folosință acum patru ani prin intermediul proiectului Energeticul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.