Înghețat, la margine de drum

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, originar din satul Olişcani, a fost găsit tolonit la pământ pe traseul Olişcani–Şoldăneşti. Acesta avea mâinile şi picioarele degerate.
Omul a povestit că se întorcea din satul Lipceni, raionul Rezina. Gerul l-a prins chiar în preajma satului natal. Bărbatul a fost transportat la spital cu urgenţa.
Temperaturile joase de afară a curmat zilele unui bărbat de 45 de ani din satul Cobâlea. Potrivit angajaţilor de la Substaţia Asistenţă Medicală Urgentă din oraşul Şoldăneşti de la începutul anului curent au fost înregistrate cinci cazuri de hipotermie. În perioada sărbătorilor, la spital au fost aduşi de către salvare şi doi copii cu combustii termice.
Medicii de la Urgenta din Şoldăneşti au precizat că acum zilnic la staţie parvin până la 25 de apeluri. În ansamblu, de la începutul anului curent ajutorul medicilor de la urgenţă a fost solicitat de aproximativ 140 de persoane, inclusiv vreo 20 de copii. Fiecare al treilea caz a fost din categoria urgenţei majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.