Burse pentru elevii dotați

Anatolia Zabulica, elevă în clasa a XII la liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti, a încheiat primul simestru cu media de 9,88. Este cel mai bun rezultat printre liceenii din raionul Șoldănești. Tânăra a obținut locul întâi pe raion la limba și literatura română. Drept răsplată pentru truda depusă, elevele s-au învrednicit de dreptul de a primi un suport financiar, acordat de Consiliul raional.
Administrația raionului Șoldănești acordă burse pentru elevi. Lista acestora este perfectată în baza concursului ,,Cei mai dotați elevi din instituțiile de învățământ”. Pentru a participa la competiție, copiii se cuvine să aibă nota medie nu mai mică de 9,2 pentru cei din gimnazii și minimum 9 baluri pentru liceeni.
Totuși, cea mai mare notă în prima jumătate a anului de studii 2015-2016 a primit-o Ana Cozma, de la gimnaziul din satul Dobrușa. Ea a finalizat primul simestru cu media de 10 baluri. O medie de aproape 10 baluri o au Olga Guțan de la gimnaziul ”Dumitru Matcovschi” din Vadul Rașcov și Nicolaie Gonța, elev la liceul teoretic din satul Olișcani. Ei au înregistrat și succese deosebite la diverse concursuri raionale, naționale și internaționale.
Printre cei dotați se înscriu și Daniela Ciorici, elevă la liceul teoretic ”A. Mateevici” din Șoldănești, Piotr Bodarev de la liceul teoretic ”Ștefan cel Mare” din Șoldănești, Sorin Grițco, licean din Cotiujenii Mari.
Potrivit informației oferite la direcția de învățământ, concursul ,,Cel mai dotat elev” se organizează din anul 2004. În anul de studii 2015-2016, 30 de elevi vor beneficia de burse. Comisia raională de concurs a alocat 10 burse a câte 150 lei elevilor din clasa a IX și 20 burse în valoare de 200 lei pentru cei din ciclul liceal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.