Ion Nestor, cel mai puternic la trântă, la Șoldănești

Ion Nestor din satul Cușmirca a intrat în posesia unei oi. Asta a fost premiul pentru victoria obținută la lupta națională ”Trânta”, desfășurată la Șoldănești în cadrul sărbătorii sportului. Într-o luptă aprigă care a durat aproximativ jumătate de oră, Ion l-a învins pe Radu Lefter, originar din satul Cobâlea, care a biruit în diverse competiții naționale și internaționale.

Sărbătoarea consacrată Zilei sportului și mișcării olimpice la Șoldănești a întrunit circa 200 de persoane din 15 colective. Aceștia și-au măsurat puterile și aptitudinile la mai multe probe sportive. Drept urmare, Petru Paierele din satul Vadul Rașcov a ajuns primul la finiș la alergări la distanța de 3 kilometri. De altfel, la această distanță, printre fete, cea mai rapidă a fost consăteanca acestuia, Daniela Cojocaru. Altă fată din Vadul Rașcov – Valeri Paierele, a onținut cel mai bun rezultat la alergări la distanța de 100 metri la fete, iar Andrei Bulat din Șoldănești a fost cel mai iute printre băieți.

Echipa de fete de la liceul teoretic ”Alexei Mateevici” din Șoldănești au obținut victoria la volei, iar flăcăii din satul Olișcani au fost cei mai pregătiți pe terenul de mini-fotbal.

Printre învingători sunt și Ion Gheorghiță din satul Șipca, care a ridicat de cele mai multe ori greutatea de 24 kg, și Marin Golban, care a fost cel mai puternic la bara fixă.

Destul de mulți spectatori au admirat competițiile la lupta națională ”trânta”. În final, cucoșul l-a luat Petru Taban din Olișcani, iar iepurile i-a revenit șui Constantin Barbacaru din satul Cușmirca. Repet, din Cușmirca este și Ion Nestor, care a învind în categoria maturilor.

Potrivit lui Anatol Plațânda, specialist în tineret șport la Consiliul raional Șoldănești,  scopul și obiectivele principale ale organizării acestor competiții a fost propagerea modului sănătos de viață și antrenarea tinerilor în practicarea sistematică a sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.