Judo la Soldanesti

Oraşul Şoldăneşti a găzduit a treia ediţie a turneului republican la lupte judo. În competiţie, au participat 135 de copii din 9 localităţi ale ţării din raioanele Şoldăneşti, Rezina, Râbniţa, Sângerei, Soroca şi Floreşti. Cele mai multe medalii de gradul întâi le-au obţinut tinerii din Soroca, Floreşti şi Rezina.
La competiţia din anul curent, au fost invitate să participe sportivi din 11 raioane. Doar tinerii din Drochia şi Făleşti nu s-au prezentat. Antrenorii de acolo şi-au motivat lipsa prin faptul că şi în localităţile lor s-au desfăşurat întreceri similare.
Potrivit lui Anatol Plaţânda, specialist la direcţia raională tineret, cultură şi sport Şoldăneşti, în componenţa fiecărei selecţionate au fost câte 15 elevi. Aceştia au selectaţi după greutatea corporală. În lupte au participat şi fete. De altfel, la categoria de greutate de 60 de kg au participat doar fetele. Câştigătoarea este Maria Bivol din raionul Şoldăneşti.
Conform totalurilor, locul întâi la categoria de 27 de kg l-a obţinut Daniel Novac, din raionul Soroca. Serghei Cepoi, din raionul Sângerei, a fost cel mai bun la categoria de 30 kg. Cea mai bună prestanţă la categoria de 34 kg a avut-o Chiril Vrabie, din Rezina. Tot de Rezina este şi Cristi Borş, care şi-a învins adversarii cu greutatea de 46 kg. Sorocenii Iovu Alexandru a fost învingător la categoria de 38 kg, Vadim Şoimu la greutatea de 73 kg, iar Dimitri Gherman – la categoria de 50 kg. Danu Lisa din Floreşti a învins la categoria de 66 de kg.
Potrivit informaţiilor oferite la direcţia tineret, cultură şi sport, tinerii din Şoldăneşti au acumulat o medalie de gradul întâi şi 9 medalii pentru locurile II şi III.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.