Două mii de șoldăneșteni vor gusta zahărul romanesc

Peste două mii de șoldăneșteni vor avea posibilitate să guste dulceața zahărului, expediat în calitate de ajutor din România. Despre acest lucru a fost anunțat în cadrul comisiiei speciale aConsiliului raional Șoldănești.
Potrivit lui Vadim Rusu, șeful șecției asistență socială și protecția familiei Șoldănești, în conformitate cu decizia unei comisii interdepartamentale, zahărul românesc urmează să ajungă la la 44 de persoane aflate în grija asistenților parintali profesioniști, 9 minori din case de copii tip familie și 8 copii de la Centrul de plasament Speranța din centrul raional. Printre beneficiari sunt 1517 de pici din instituțiile preșcolare, 15 pacienți aflați în secția pediatrie a spitalului raional și 46 copii plasați sub tutelă/curatelă. Vor afla gustul acestui zahăr și 656 de persoane cu disabilități severe și 25 de persoane, găzduite de azilul pentru persoane în vârstă și cu disabilități.
Conform deciziei comisiei republicane, cu excepția copiilor din casele de copii și cei de la centrul Speranța, care vor primi câte 9 și, respectiv, 8 kg de zahăr, celrlaltor categorii le vor fi repartizate a câte 18,25 kg zahăr per persoană. În ansamblu, 2320 de șoldăneșteni vor primi 12,05 tone de zahăr. Tot în cadrul acestei runde, raionului Șoldănești îi vor fi distribuite 366 colete umanitare cu produse alimentare.
Potrivit lui Vadim Rusu, zahărul urmează să ajungă în raion la 8 aprilie curent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *