La olimpiada școlară, elevii au înregistrat mai multe victorii in arii curriculare diferite

Elevii liceului teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au obţinut cele mai multe locuri premiante la olimpiada raională din acest an. 25 de gimnazişti şi liceieni din instituţia vizată vor participa la etapa republicană. Pe locul doi în clasamentul instituţiilor de învământ, cu cei mai mulţi elevi premianţi, este liceul teoretic din satul Cotiujenii Mari. De aici, la etapa republicană, vor participa 4 reprezentanţi.

Nicolae Mândru, şeful direcţiei raionale de învăţământ din Şoldăneşti, a menționat că în anul curent, la olimpiada raională au participat elevi, practic, din toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din raion. Conform totalurilor, cei mai mulţi participanţi, dar şi olimpici, au fost de la liceul teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldănești. De aici, la etapa republicană, să-şi demonstreze capacităţile la limba şi literatura română, vor merge Mădălina Steţco, Eugenia Andronic, Valeria Rabovol şi Daniela Ciorici. Și la compartimentul limba şi literatura rusă cinstea raionului o vor apăra discipolii liceului ”Alexei Mateevici”, și anume Corina Chilimari, Ştefana Ciubotaru, Nicoleta Tatarenco şi Sandrinia Rotaru.

Locul doi în clasamentul instituţiilor de învăţământ cu cele mai multe locuri premiante este ocupat de liceul teoretic de la Cotiujenii Mari. Instituția dată a fost reprezentată de 51 de elevi, 26 dintre care au obţinut locuri premiante. Patru din ei: Ina Roga din clasa XII-a, Victoria Volontir din clasa a XI-a şi Mihaela Leorda din clasa a XII-a vor merge la etapa republicană.

Pe locul trei în topul clasamentului cu cei mai mulţi elevi care au luat locurile întâi sunt cei din gimnaziul „Cuşmirca”. Aceştia sunt Vlad Stan, Gabriela Coadă şi Viorel Colin – toţi trei din clasa a IX-a. La etapa republicană, liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din centrul raional va fi reprezentat de doi elevi. Este vorba de Dorin Lisnic din clasa a IX-a şi Daniela Iftodi din clasa a XI-a. Câte un elev pe locul întâi au mai avut şi liceul teoretic „Răspopeni”, reprezentat de Nicolae Covalciuc, elev al clasei a IX-a; gimnaziul „Dumitru Matcovschi” din Vadul Raşcov cu Ana Lomaca din clasa a IX-a şi Marinela Răzmeriţă din gimnaziul „Găuzeni”. Potrivit informaţiilor oferite la direcţia de învăţământ, la etapa raională din acest an au participat 360 de elevi. Aceştia au luat locul întâi la etapa locală a olimpiadei şcolare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.