Tinerii din Șoldănești, preocupați de voluntariat și activism civic

Tinerii sunt dornici să se implice în soluționarea problemelor din comunitatea lor. Această intenție a fost demonstrată de un grup de adolescenți în cadrul treningului de promovare a volunatriatului și activismului civic.

În debutul activității, participanții la trening au identificat mai multe probleme din comunitate, ei oferind și soluțiile respective. În opinia tinerilor, diminuarea problemelor în societate ar fi posibilă și prin desfășurarea orelor de informare, a ”meselor rotunde”, a diverse dezbateri, flash mob-uri.

În cadrul activității, au fost desfășurate exerciții, care i-au sensibilizat pe tineri. Lor le-a fost oferită posibilitatea să lucreze în grup unde să comunice, să se asculte, să respecte opinia colegului.

Deși cele două noțiuni de voluntariat și activism civic par a fi destul de cunoscute, partcicipanții la trening au recunoscut că au descoperit lucruri interesante și utile. Mai mult, aceștia susțin că schimbarea în comunitate începe de la fiecare în parte și este posibilă anume prin implicare.

Evenimentul a fost organizat și moderat de Tatiana Vrăjitoru, specialist la Centrul de creație a copiilor din Șoldănești. Dânsa a menționat că activitatea de informare și instruire este componentă a proiectului T.I.M.P: Tineri, Informare, Motivare, Participare – și are drept scop multiplicarea informației. Sarcina primordială rezidă în sensibilizarea tinerei generații cu implicarea ulteriaoră a lor în acțiuni de voluntariat în societate.

La training au participat circa 20 de tineri, dar și vreo cinci persoane cu vârsta înaintată. Activitatea a fost găzduită de Centru de Creație pentru copii și tineri din orașul Șoldănești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.