La Rogojeni, vor avea biserică

Satul Rogojeni era unica localitate din raionul Şoldăneşti care nu avea biserică. În primăvară, cei din partea locului a purces la construcţia lăcaşului sfânt. În şase luni, administraţia publică locală împreună cu oamenii din sat au adunat bani şi au construit o biserică. Creştinii speră ca într-un an să meargă la slujbele divine în noul lăcaş.

Oamenii din Rogojeni demult şi-au dorit o biserică la ei în sat. Cea la care mergeau ei anterior s-a ruinat. Din acest motiv, decenii la rând, în sat nu răsunau clopotele duminica şi de sărbători.

Potrivit lui Alexei Burlacu, primarul comunei Rogojeni, prima piatră a noii biserici a fost pusă în aprilie a anului curent. La lucrările de construcţie au participat şi enoriaşii din sat. Ei au ajutat cu ce au putut. Cu un prânz cald a contribuit recent şi preşedinta raionului Şoldăneşti, Svetlana Rotundu.

Drept răsplată pentru munca depusă şi intenţia creştină de a construi o biserică, primarul localităţii, Alexei Burlacu, a fost decocorat cu medalia « Ştefan cel Mare şi Sfânt » din partea Mitropoliei Moldovei. Înalt Preasfinţitul Mitropolitul Vladimir le-a urat succese celor de la Rogojeni. Alexei Burlacu ne-a spus că speră ca timp de un an să finiseze construcţia bisericii. Deocamdată ei au ridicat pereţii. Pentru a duce la capăt construcţia, mai sunt necesare surse financiare de care la moment localnicii nu dispun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.