La Rogojeni, vor avea biserică

Satul Rogojeni era unica localitate din raionul Şoldăneşti care nu avea biserică. În primăvară, cei din partea locului a purces la construcţia lăcaşului sfânt. În şase luni, administraţia publică locală împreună cu oamenii din sat au adunat bani şi au construit o biserică. Creştinii speră ca într-un an să meargă la slujbele divine în noul lăcaş.

Oamenii din Rogojeni demult şi-au dorit o biserică la ei în sat. Cea la care mergeau ei anterior s-a ruinat. Din acest motiv, decenii la rând, în sat nu răsunau clopotele duminica şi de sărbători.

Potrivit lui Alexei Burlacu, primarul comunei Rogojeni, prima piatră a noii biserici a fost pusă în aprilie a anului curent. La lucrările de construcţie au participat şi enoriaşii din sat. Ei au ajutat cu ce au putut. Cu un prânz cald a contribuit recent şi preşedinta raionului Şoldăneşti, Svetlana Rotundu.

Drept răsplată pentru munca depusă şi intenţia creştină de a construi o biserică, primarul localităţii, Alexei Burlacu, a fost decocorat cu medalia « Ştefan cel Mare şi Sfânt » din partea Mitropoliei Moldovei. Înalt Preasfinţitul Mitropolitul Vladimir le-a urat succese celor de la Rogojeni. Alexei Burlacu ne-a spus că speră ca timp de un an să finiseze construcţia bisericii. Deocamdată ei au ridicat pereţii. Pentru a duce la capăt construcţia, mai sunt necesare surse financiare de care la moment localnicii nu dispun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *