În anchetă, metodele inteligente să prevaleze

Organele de drept nu trebuie să pună accent pe denunţul infractorilor, ci să aplice metode inteligente, cu probe concludente pentru a demonstra vinovăţia. Despre asta, dar şi alte aspecte juridice a vorbit Anatolie Munteanu, viceministrul Justiţiei, în cadrul întâlnirii cu primarii, şefii de insituţii publice şi cei din organele de drept din raionul Şoldăneşti.

În mare parte, viceministrul a vorbit despre lacunele legislaţiei în vigoare.

Participanţii la întrevedere au menţionat despre necesitatea de a acorda atenţie sporită combaterii violenţei în familie.

Responsabilii din Şoldăneşti au propus ca atunci, când pleacă peste hotare şi îşi lasă copiii acasă, cetăţenii să anunţe administraţia publică locală despre acest lucru. Astfel, minorii ar fi mai supravegheaţi.

Anatolie Munteanu s-a referit şi la reorganizarea judecătoriilor. Dânsul consideră oportună optimizarea instituţiilor respective.

Vizita de lucru de la Şoldăneşti a viceministerului Justiţiei a avut loc conform planului de lucru al Guvernului Republicii Moldova. O dată în lună, miniştii şi viceminiştii se întânesc cu autorităţile din raioane dar şi cu cetăţenii de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.