La Vadul Rașcov, grădinița de copii a fost transformată în câmp de luptă pentru maturi

Concedieri, scandaluri şi reproşuri. De asta are parte colectivul de la grădiniţa de copii din satul Vadul Raşcov, raionul Şoldăneşti. Totul ar fi început după concedierea directoarei, bănuită de fals în documente. Primarul insistă că în grădiniţă domină haosul şi promite că va rezolva situaţia.
Au trecut deja câteva luni de la demiterea fostei directoare de la instituţia preşcolară. Prin dispoziţia primarului, la grădiniţă a fost numită director interimar Elena Viorici, una din educatoare. Personalul didactic spune că anume de atunci au şi început toate problemele. Angajatele susţin că noul manager a venit cu reguli proprii, care nu le convine unora. De cealaltă parte, directoarea se plânge că nu este înţeleasă de subalternele sale. Conducătoarea s-a plâns chiar şi preşedintei raionului, care a fost într-o vizită de lucru în sat.
Elena Ciorici insistă că nu se simte bine în funcţia pe care o deţine. Dânsa mai spune că a încercat să-şi împace subalternele. În acest scop, ea le-ar fi făcut şi un examen intern. Scopul acestuia era de a le testa cunoştinţele şi a le demonstra celor din afara instituţiei că toate lucrătoarele sunt pe picior de egalitate.
La scurt timp după ce s-a revoltat în privinţa atestării din grădiniţă, Elena Chirtoacă a fost demisă din funcţia de ajutor de educator. În extrasul din ordinul nr.4, cu privire la concediere este indicat că Elena Chirtoacă a fost demisă conform articolului 74 aliniatul (2) a Codului Muncii RM, adică transferul angajatului pe motive de sănătate la un lucru mai uşor. Tot în acest articol este prevăzut ca transferul să fie făcut cu acordul în scris al angajatei, lucru care nu s-a respectat. Elena a fost concediată fără a i se cere acordul sau a i se oferi un post de lucru mai uşor.
Aurelia Muştuc, specialist la Centrul Metodic al direcţiei raionale de Învăţământ, precizează că în ultimul timp la grădiniţă au fost scoase în vileag un şir de probleme. Specialista spune că şi atestarea internă a fost desfăşurată ilegal.

One thought on “La Vadul Rașcov, grădinița de copii a fost transformată în câmp de luptă pentru maturi

  1. Pingback: VIDEO. Scandal URIAȘ la o grădiniță din raionul Șoldănești! Ce nu pot împărți educatoarele – Argumentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.