Captură record de arme și muniții, la Șoldănești

Captură record de arme şi cartuşe la Şoldăneşti. Muniţiile au fost descoperite în două localităţi din raion. Poliţiştii au ridicat sute de cartuşe, mai multe grenade şi arme de foc. Expertiza balistică urmează să stabiliească de unde aceste obiecte au ajuns în posesia deţinătorilor.
Potrivit lui Lilian Cazac, şeful adjunct al Inspectoratului de poliţie din Şoldăneşti, muniţiile au fost depistate în cadrul unei activităţi speciale de investigaţie. Oamenii legii au autorizat mai multe percheziţii la domiciliile suspecţilor. Drept urmare, în gospodăria unui locuitor din satul Cuşmirca a fost găsită o armă de foc cu țeavă lisă, o armă confecționată artizanal, o grenada cu inscripția „TNTRPR-53” şi mai multe cartuşe de diferit calibru. Toate acestea erau deținute ilegal.
Peste o zi de la prima captură, politiţiştii au descins într-o gospodărie din satul Şestaci. Aici, oamenii cu epoleţi au descoperit o ţeavă de armă cu tot cu mecanizmul de dare a focului, 140 de cartuşe de calibru 7,62 şi 117 cartuşe de calibru 5,45.
Conform notei informative a Inspectoratului de poliţie, deţinătorii armelor au vârsta de aproximativ 40 de ani. Dânşii au explicat că au armele încă de pe vremea conflictului din Transnistria.
Lilian Cazac, şeful adjunct al Inspectoratului de poliţie din Şoldăneşti:
Pentru asemenea infracţiuni, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu privaţiune de libertate de la 2 la 7 ani.
NOTĂ: în ştire sunt utilizate imagini MAI şi arhiva Impuls TV. În acest context, cerem scuze de la Haralambie Cotoman (satul Șestaci) pentru suprapunerile de imagini. Armamentul și munițiile depistate în gospodăriile lui A.C.(a.n.1961) din Cușmirca și I.G.(a.n.1966) din Șestaci au fost expediate spre a fi expertizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.