Liceenii, invitați să-și verifice talentul în jurnalistică

Elevii Liceului Teoretic „ Alexe Mateevici” din Şoldăneşti sunt provocați să patricipe la concursul eseilor. Copiii urmează să-şi expună opinia privind drepturile omului, toleranța și disprețul.
Cu prilejul desfăşurării concursului şi pentru a fi familiarizați cu condiţiile lui, liceenii din Şoldăneşti au avut o întrevedere cu jurnaliști și juriști. În cadrul întâlnirii, Ion Mazur, Șef Departament Advocacy API, şi juristul Dumitru Rusu au oferit mai multe informaţii de profil. În acest context, specialistul a făcut referire la Constituția Republicii Moldova, Declarația Universală a Drepturilor Omului şi Convenția privind drepturile copiilor. Informaţia propusă a fost completată şi prin prezentarea câtorva filmulețe tematice.
După cum a fost menţionat în cadrul întrevederii, elevii sunt liberi să aleagă tema dominantă a eseului sau a scenariului pentru o emisiune. În cadrul întâlnirii, ehipa Impuls TV le-a propus liceenilor să formeze un grup de voluntari care să participe la producerea unui ciclu de emisiuni tematice. De aktfel, elevii au anunţat că au deja câteva scenarii pentru eventuale emisiuni. Doi liceeni şi-au exprimat dorinţa să-ţi continue studiile în domeniul jurnalisticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.