Șoldăneștenii au stabilit trei priorități

Şoldăneştenii au selectat trei chestiuni, care să fie prioritare în activitatea primăriei orașului Șoldănești. Oamenii din partea locului cred că la moment este mai important să încheie reparaţia străzii Păcii, să schimbe ferestrele la grădiniţa de copii „Andrieş” şi să ducă la bun sfârşit lucrările de construcţie a apeductului şi sistemului de canalizare. Subiectul în cauză a fost dezbătut în cadrul recentelor audieri publice.
Acum o lună, în cadrul audienţei, au fost expuse zece propuneri care, după părerea orăşenilor, merită o atenţie deosebită. De această dată, localnicii au pus la punct detaliile ce țin de soluţionarea celor mai importante probleme ale comunități.
Administraţia oraşului susţine că una din problemele-cheie — iluminarea stradală — este deja la prima etapă de realizare. Cele 200 de felinare mult așteptate au fost instalate pe străzile orașului. Locuitorii sunt multumiți de reacția imediată a autoritaților.
Referindu-se la sistemul de canalizare, participanţii la audieri au menţionat că la acest capitol situaţia e dificilă. Cauza ţine de lipsa finanţelor. Cu toate acestea, autorităţile au promis să caute sprijin la instituţiile financiare din exterior. De altfel, din lipsă de bani ar putea rămâne nefinalizată şi reconstrucţia străzii Păcii.
Participanţii la audieri au dezbătut şi chestiunea privind deschiderea unei rute în interiorul oraşului, interzicerea deplasării transportului pe drumul din preajma instituţiilor medicale.
Aşa cum bugetul local este unul auster şi, respectiv, nu sunt bani pentru soluţionarea problemelor abordate, primarul oraşului, Ion Cuculescu, a anunţat că au fost identificaţi câţiva investitori care să vină la Şoldăneşti. Prezent la întrunire, Victor Iurcu, sef de secţie la Consiliul raional Şoldăneşti, a anunţat că administraţia raionului este disponibilă să se implice în soluţionarea problemelor financiare. O şansă în acest sens ar fi stabilirea relaţiilor de colaborare cu parteneri din România, cu care să fie realizate diverse proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.