Kamelia Gonţa și Daniela Anghelinici, lideri, de pe băncile școlii

Două absolvente de la liceul „Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti vor primi diploma preşedintelui Republicii Moldova. Tinerele au cea mai mare în raion medie a notelor la examenele de bacalaureat din acest an.

Kamelia Gonţa a obţinut trei note de ”9” şi un ”8”. Media generală a notelor de pe parcursul anilor de studii a Kameliei e de 9,4. Potrivit Alei Mândru, profesoară de limba şi literatura română la liceul „Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti, Kamelia a fost o elevă disciplinată şi talentată. Dânsa avea rezultatele bune la învăţătură, mai implicându-se activ în toate activităţile şcolare şi extracurriculare. Kamelia a luat mai multe locuri premiante la olimpiada raională din 2017, fapt despre care Impuls TV a comunicat anterior.

Kamelia Gonţa

 

Cea de a doua absolventă din raionul Șoldănești, menționată de președintele țării, este Daniela Anghelinici. Dânsa locuieşte în satul Cobâlea. După absolvirea gimnaziului din localitate, ea şi-a continuat studiile la liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti. Eleva repede s-a obişnuit cu noii colegi şi profesori. În cei trei ani de liceu, Daniela a înregistrat succese remarcabile. Dovadă este şi media generală de 9,21 a notelor pentru anii de studii. Şi la examenele de bacalaureat, tânăra a înregistrat rezultate bune. La olimpiada raională din acest an, Daniela a învins la olimpiada raionala la limba franceză şi a ocupat locul II la limba română. Cu media notelor de 7,5, ea este a doua în raionul Şoldăneşti absolventă cu cea mai mare medie. Daniela susţine că vrea să îşi urmeze studiile la medicină sau să facă o facultate de limbi străine.

Daniela Anghelinici

La sesiunea de BAC, în anul curent, în raionul Şoldăneşti, s-au înscris 74 de elevi. Din ei, 12 sunt restanţierii din anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.