Ex-primarul Alexandru Tinică acuză Impuls TV că i-a lezat dreptul la respetctul vieţii private. Instanța respinge cererea ca fiind neîntemeiată

Judecătoria Orhei, cu sediul la Şoldăneşti, a respins cererea de chemare în judecată a fostului primar de Şoldăneşti, Alexandru Tinică, împotriva jurnaliştilor Victor Sofronii şi Natalia Rotari de la Impuls TV. Instanţa a decis că cererea reclamantului este neîntemeiată. Alexandru Tinică insistă că jurnaliştii, într-o investigaţie jurnalistică, ”i-au lezat dreptul la respetctul vieţii private”.

Alexandru Tinică acuza echipa de jurnalişti că aceştia au scris o frază în investigaţie care i-ar fi pricinuit suferinţe morale. Este vorba de fragmentul „Surse din anturajul fostului primar ne-au informat că după eşecul în alegerile locale din 2015, Alexandru Tinică nu apare în public şi nici la apelurile telefonice nu răspunde”, din investigaţia „Unde-s milioanele pentru stadioane”, difuzată la Impuls TV în decembrie trecut și săptămânalul Cuvântul.

În instanță, jurnaliştii au menţionat că scopul investigaţiei nu a fost denigrarea fostului primar, ci modul de gestionare a banilor publici în special la realizarea a două proiecte în perioada când Alexandru Tinică era primar: reconstrucția parcului public și a stadionului. Fraza la care face referire fostul primar demonstrează că jurnaliştii l-au căutat pe primar, dar acesta a fost de negăsit. Jurnaliştii au făcut rost de câteva numere de telefon care ar fi fost ale domnului Tinică. Fostul primar nu a răspuns la apelurile respective. Dovadă că lui Alexandru Tinică i-a fost acordată posibilitatea de a se expune este şi interviul realizat în decembrie trecut, pe scările primăriei Şoldăneşti. La întrebarea jurnalistei, Alexandru Tinică nu a răspuns, ci a repetat întrebarea. Alexandru Tinică nu a dat curs nici la invitația Impuls TV de a participa la o emisiune de dezbateri, în cadrul căreia să fie abordate subiectele investigate.

La 17 iulie curent, instanţa de judecată de la Şoldăneşti a decis că nu sunt temei de a da curs cererii de chemare în judecată a domnului Tinică. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile de la pronunţarea dispozitivului hotărârii.

La 30 mai curent, Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Alexandru Tinică prin care el cerea instanţei de la Şoldăneşti să oblige Impuls TV să-i ofere acces la documentele solicitate, iar pe Victor Sofronii, directorul televiziunii, să-l sancţioneze. Chiar dacă completul de judecată, format din trei judecători, a stabilit că solicitarea reclamantului este nefondată: „cele invocate de către recurent sunt alegaţii formale şi pur declarative, fără substrat legal sau factologic” – recent, Alexandru Tinică a depus în instanță altă cerere ”împotriva îngrădirii accesului la informație prin nesoluționarea cererilor de acces la informație de către Impuls Tv și directorul acestuia, Victor Sofronii”.

One thought on “Ex-primarul Alexandru Tinică acuză Impuls TV că i-a lezat dreptul la respetctul vieţii private. Instanța respinge cererea ca fiind neîntemeiată

  1. Aiurea cu lezarea respectului a vietii private …..Nu stiu ce studii are D-NUL primar , dar , cred ca , confunda viata privata , cu dreptul democratic al oamenilor care l-au pus in functie de a raspunde presei si a da lamurii despre cum a cheltuit primaria banul public……Asta nu este doar o datorie morala , ci . si o OBLIGATIE civica . Faptul ca NU da curs invitatiei presei de a da lamuririi si a raspunde acuzatiilor , { adevarate sau neadevarate } , consider ca este un abuz de functie si asta il invinovateste in fata oamenilor pe care ii pastoreste si mai ale alegatoriilor care au avut incredere in cinstea si in corectitudinea acelui primar , care , daca avea un pic de morala isi dadea pana acum demisia .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.