Liniștea și armonia să domnească în comună

O femeie primar ar fi soluția perfectă pentru locuitorii comunei Alcedar din raionul Șoldănești. Este opinia localnicilor, care mai cred că Valentina Cușnir este omul capabil să rezolve problemele comunității. Sătenii insistă că experiența pedagogică, acumulată în cei peste 30 de ani, îi va fi de folos în exercitarea funcţiei de lider al comunei. Ei spun că profesoara dispune de inteligență, ambiție, responsabilitate și încredere în propria persoană.
Cetăţenii din comună susțin că a venit timpul ca o femeie să deţină funcţia de primar. În opinia lor, reprezentanta sexului frumos poate să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă locuitorii comunei.
Locuitorii din satul Curatura spun că vor să aibă un primar femeie. Ei așteaptă ajutor și protecție de la Valentina Cușnir, ca de la o mamă. Și echipa candidatului preponderent este alcătuită din reprezentantele sexului frumos: șapte din nouă sunt femei.
Valentina Cușnir vrea să îmbunătățească traiul cetățenilor. Tocmai din acest motiv a decis să candideze la funcția de primar al comunei Alcedar.
Dat fiind că zi de zi este printre consăteni, Valentina Cuşnir spune că le cunoaște problemele cu care se confruntă aceştia.
Printre cele mai importante obiective ale viitoarei primărițe sunt reparația drumurilor și a căminului cultural din satul Curătura, construcția unui apeduct și gazoduct.
La școală, profesorii au doar păreri de bine despre colega lor. Timp de aproape un deceniu, Valentina Cușnir a ocupat funcția de director de școală. Învățătorii consideră că experiența pedagogică şi cea de manager şcolar acumulată îi va ajuta mult în administrația publică.
Valentina Cușnir locuiește în satul Curătura de mai bine de trei decenii. Și-a început activitatea pedagogică în 1987 la instituția preuniversitară din satul Alcedar. Profesoară de limba și literatura română, femeia a pregătit terenul pentru mulţi absolvenți, care i-au dus faima în întreaga țară, dar și peste hotarele ei.
Potrivit informației oferite la Comisia electorală din raionul Șoldănești, în ansamblu, pentru funcția de lider al celor 23 de primării din teritoriu s-au lansat în electorală 92 de persoane, inclusiv 22 de femei. Actualmente, funcția de primar o dețin trei femei, una din ele având două mandate consecutiv.

Acest material este realizat în cadrul Programului ONU „Femeile în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate în cadrul materialului aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia Programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.