Locuitorii raionului Şoldăneşti sunt îngrijoraţi că în teritoriu nu sunt treceri de pietoni şi aceştia, dar în special, copiii sunt supuşi riscului. Nici cele mai aglomerate intersecţii din oraş nu au amenajate treceri de pietoni cu indicatoarele și marcajele rutiere corespunzătoare. Poliţia recunoaşte problema, dar insistă că nu o poate rezolva.
Adulţii cred că lipsa indicatoarelor și marcajelor rutiere la treceri îi poate afecta întâi de toate pe copiii. Or vacanţa a început şi minorii merg mai des după cumpărături la piaţă.
Şi picii care vin la spital sunt supuşi riscului din cauza haosului rutier din centrul oraşului. De la gara auto până la spital, oamenii trebuie să parcurgă în jur de 300 m, traversând mai multe intersecţii. În opinia cetăţenilor, cea mai periculoasă este trecerea de pe o stradă pe altă în preajma pieţii.
Conform regulamentului circulaţiei rutiere, trecerile de pietoni se fac acolo unde este pericol de accidente. Poliţiştii susţin că au dispus de nenumărate ori primăriei Şoldăneşti să asigure amenajarea trecerilor pietonale, în special a celei din centrul localităţii şi celor din preajma instituţiilor de învăţământ.
Alexandru Tinică, primar de Şoldăneşti nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia creată.
Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, pe parcursul anului 2014, în țară s-au produs peste două mii de accidente rutiere. 30 la sută din numărul total o constituie tamponarea pietonilor. În fiecare al cincilea caz pietonii au fost accidentaţi în timp ce se aflau pe treceri pietonale și trotuare.