Mai pasivi, decât la alegerile precedente: fiecare al doilea șoldăneștean nu a votat

Şi locuitorii raionului Şoldăneşti l-au vrut pe Igor Dodon preşedinte al ţării. Conform datelor preliminare, pentru liderul socialiştilor, În ansamblu pe raion, au votat peste 9 mii de alegători, ce constituie aproximativ 58%. Pentru Maia Sandu şi-au exprimat votul aproximativ 7 mii de persoane sau 42 la sută din numărul celor care s-au prezentat la secţiile de votare.

La fel ca şi în majoritatea raioanelor de nord ale ţării, locuitorii raionului Şoldăneşti l-au votat masiv pe Igor Dodon. Interviaţi de echipa Impuls Tv, oamenii au declarat în ziua alegerilor că vor stabilitate şi un trai mai bun.

Deşi CEC-ul a menţionat de câteva ori că pe parcursul alegerilor nu au fost înregistrate încălcări sau impedimente, presa a semnalat câteva nereguli în unele secţii de votare din raion. Chiar de la deschiderea secţiilor de votare, în zona Răspopenilor, din cauza furtunii, a fost întreruptă furnizarea curentul electric. Timp de o oră, membrii comisiilor electorale din câteva sate din regiune au lucrat cu lăptopurile conectate la internet fără fir. Cu toate acestea, procesul s-a desfăşurat fără întrerupere.

Potrivit informaţiilor oferite la Consiliul electoral de circumscripţie electorală raională Nr.31 Şoldăneşti, cei mai mulţi alegători au venit la urnele de vot începând cu ora 11. Spre exemplu, la orele 9:00, la Socola nu votase încă nimeni. Pentru a putea oferi măcar nişte date, membrii comisiei electorale de acolo au cerut ca măcar operatorul să voteze.

Tot de dimineaţă a fost semnalată o altă problemă, dar deja la una din secţiile de votare din oraşul Şoldăneşti. La biroul electoral Nr.2 de aici funcţiona doar un computer, în loc de două. Potrivit operatorului, Sergiu Gadarag, oamenii nu au avut de suferit. Aceştia au votat fără probleme, iar datele au fost introduse la un singur calculator.

Conform informaţiilor preliminare, în majoritatea localităţilor din raion, oamenii au votat pentru Igor Dodon. Maia Sandu l-a depăşit pe concurentul său doar în satele Cotiujenii Mari, Cobâlea, Climăuţii de Jos, Zahorna, Şestaci şi la una din birourile electorale din oraşul Şoldăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.