Medicul amenință că va demisiona

Un medic din raionul Şoldăneşti ameninţă că va demisiona, dacă nu îi vor fi create condiţii de muncă. Dânsul activează la oficiul de sănătate din satul Găuzeni, raionul Şoldăneşti. În opinia acestuia, clădirea instituţiei este la un pas de a se prăbuşi. Doctorul spune că a cerut de nenumărate ori autorităţilor să îl ajute să repare edificiul, dar problema a rămas nesoluţionată.
Petru Botezatu lucrează la oficiul medicului de familie din Găuzeni de la începutul anilor 2000. dânsul susţine că atunci, când a venit la insituţie, aici nu era lumină şi nici telefon. Deşi, la scurt timp, aceste lipsuri au fost lichidate, condiţiile de muncă rămâneau precare.
Doctorul precizează că în timp ce centrele de sănătate din satele vecine au fost reconstruite sau renovate, cel de la Găuzeni a fost uitat de autorităţi. Aici sunt direcţionate puţine surse financiare şi a fost realizată doar o reparaţie cosmetică.
Medicul spune că acum un an, Centrul de sănătate Răspopeni a alocat pentru oficiul din Găuzeni 100 mii de lei. De aceşti bani, lucrătorii medicali au schimbat uşile şi ferestrele şi au zugrăvit parţial pereţii de la primul etaj. Etajul doi a rămas neschimbat. Mai mult, o parte din geamuri de aici sunt sparte, curge tavanul.
Oamenii din sat au păreri diferite vis a vis de starea oficiului medicului de familie. Unii spun cred că la ei condiţiile sunt bune, alţii insistă să li se facă şi lor reparaţii capitale, ca şi în alte centre medicale.
Petru Botezatu propune administraţiei publice locale să valorifice spaţiul de la etajul doi. Din asta ar avea toţi de câştigat. Primăria ar putea facilita deschiderea vreunui ONG, iar oficiul de sănătate va optimiza cheltuielile pentru întreţinerea imobilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.