MOLDOVA+ Copiii: în Europa bogăție, în Moldova – sărăcie

Va suntem recunoscatori pentru atitudinea dvs. la filiala Soldanesti MOLDINDCONBANK este deschis cont al Eleonorei Chibercea. Rechizite bancare>Cont 2259A5510263, MOLDMDX355sau Cont IBAN MD78ML000000222259A5510263Eleonora Chibercea
avem mai multe apeluri ale cetatenilor, din care aflam ca oamenii colecteaza produse alimentare si hainute pe care intentioneaza sa le aduca direct in familie​
pentru informatii puteti contacta numarul de telefon 0 78 0000 48 (Impuls TV) sau 060499641 — Eleonora Chibercea

Şase fete şi cinci băieţi. Asta e bogăţia unei familii din satul Poiana, raionul Şoldăneşti. Soţii sunt mândri de copiii lor. Totodată, ei recunosc că le vine greu să asigure familia cu minimul necesar. În plus, toţi cei 13 membri ai familiei se înghesuiesc într-o casă mică cu două odăi.
Când şi-au întemeiat familia, Eleonora şi Nicolai Chibercea visau să aibă trei copii. Ei spun că au acceptat în viaţa lor cu bucurie fiecare urmaş. După căsătorie, în această familie s-a născut Vadim, fiul cel mai mare. A urmat o pauză de patru ani, apoi a părut pe lume Veronica. După naşterea acesteia, Eleonora era gravidă, practic, odată la doi ani.
Timpul a trecut repede şi la cei 38 de ani, Eleonora a dat viaţă la 11 copii. E mai dificil că soţii nu au reuşit şă îmbunătăţească şi condiţiile de trai. Ei continuă să trăiască în casa cea mică pe care au primit-o în dar pe linia capului familiei.
Familia Chibercea speră că visul de a avea o casă mai mare se va îndeplini curând. Primul pas a fost deja făcut. Copii au şi ei fiecare visurile lor. Cei mai mari îşi doresc să îmbrăţişeze o meserie şi să muncească, iar cei mici îl aşteaptă pe Moş Crăciun.
Pentru a se întreţine, timp de un an, familia Chibercea are nevoie de o tonă de cartofi şi două tone de grâu. Copiii nu se alintă la mâncare. Ei acceptă orice le găteşte mama.
Unica sursă de existenţă a familiei Chibercea este o vacă, un porc, câţiva iepuraşi, nişte păsări şi un ajutor social în sumă de 3 800 lei.
Aşa cum nu sunt abgajaţi în câmpul muncii, se întâmplă că părinţii nu au bani nici pentru a achita plata pentru frecventarea de către trei copii ai lor a grădiniţei. Tocmai din acest motiv, preşcolarii din familia Chibercea stau acasă.
În pofida tuturor problemelor financiare, micuţii speră că sărbătorile de iarnă din acest an vor fi mai frumoase, decât în anii precedenţi.
În raionul Şoldăneşti mai este încă o familie, în care au crescut 11 copii. Aceasta locuişte în satul Salcia. Altă familie, cu opt copii trăieşte în satul Găuzeni.
Potrivit site-ului www.romania-italia.net, în Italia, ajutorul social pentru familiile numeroase este de 135,43 euro pe lună, timp de 13 luni. Pot beneficia de această sumă familiile care au cel puţin trei fiii minori. În Uniunea Europeană, prestaţiile familiale reprezintă, în medie, aproximativ jumătate din prestaţiile totale în bani, distribuite familiilor cu copii. Ele includ ajutorul pe venit pe durata concediului pentru îngrijirea copilului și alocaţiile cu caracter familial, prin care se vizează compensarea parţială a costului creșterii copilului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.