Minoră hărțuită sexual

Un individ de 19 ani din raionul Şoldăneşti riscă să-şi petreacă tinereţea după gratii. Oamenii legii îl învinuiesc de tentativă de viol în privinţa unei fetiţe de şase ani.

Potrivit procurorilor din raion, incidentul ar fi avut loc în august al anului curent. Nişte trecători au observat că în curtea grădiniţei un tânăr hărţuia o copilă. Imediat au fost alertaţi oamenii legii.

Ancheta preliminară a stabilit că bănuitul se află la evidenţa medicului psihiatru. Acesta suferă de un retard mintal de gravitate medie. Suspectul a fost supus unei expertize speciale în urma căreia s-a confirmat că în momentul comiterii infracţiunii el era responsabil de acţiunile sale.

Conform articolului 27 şi 171 al.36, persoana culpabilă de asemenea infracţiune riscă privaţiune de libertate până la 20 de ani. În vara anului curent, instituţiile de drept din raion au înregistrat două cazuri în care maturii au manifestat acţiuni perverse faţă de minori. Pe parcursul anului trecut, alţi doi indivizi au fost condamnaţi pentru astfel de comportament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.