Ia bicicleta, patru ani consecutiv

Al patrulea an consecutiv, Pavel Nastas din oraşul Şoldăneşti primeşte în dar o bicicletă. Tânărul a învins la concursul „Cel mai bun ciclist” care s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene.

În competiţie s-au antrenat copii de diferite vârste. La „Cel mai bun cicllist” a participat şi o fată Alina Surdu, care a înregistrat performanţe şi s-a ales cu o menţiune. Premiile cele mai importante le-au luat băieţii, care au demonstrat că ciclismul este o pasiune pentru ei. Cel mai bun rezultat l-a înregistrat Pavel Nastas. El a fost urmat de Dumitru Galbura.

La Şoldăneşti, Săptămâna Mobilităţii Europene a fost marcată şi prin alte concursuri. Copiii au fost îndemnaţi să deseneze pe asfalt şi să compună eseuri. Desenele Gabrielei Ciburciu, Victoriei Cazacu şi a Oliviei Cioban au fost apreciate ca cele mai interesante, iar pentru asta ele au primit diplome și premii bănești

După cum a fost declarat în cadrul evenimentului, Săptămâna Mobilității Europene este o acţiune care se organizează anual. Scopul acesteia este de a îndemna oamenii din întreaga comunitate să contribuie la crearea unui oraș modern în care vor să trăiască. Desfăşurarea competiţiilor a fost susţinută financiar de Consiliul raional şi Inspecţia ecologică din Şoldăneşti, care au alocat 5 mii şi respectiv 3 mii de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.