De sfântul Vasile au împlinit 40 de ani de căsnicie. Este vorba de familia Chirău din satul Chipeşca, raionul Şoldăneşti. Teofil şi Nina Chirău au crescut şi educat 7 copii. Meseria de lemnar al soţului i-a consolidat şi a unit interesele de familie.
Teofil Chirău a muncit de-a lungul vieţii în gospodăria agricolă din localitate. Cioplitul în lemn, însă, a fost marea sa pasiune. Bărbatul ne spune că de mic copil a fost captivat de lemnărie.
Cu timpul, meșterul și-a construit un atelier, unde și-a instalat toate sculele, materialele și strungurile.Timpul liber, bărbatul și-l petrece anume aici, mereu cioplind sau meșterind lucruri utile. În momentul vizitei echipei Impuls TV, Teofil Chirău își meșterea un baston.
Bărbatul ne spune că dușmanul său este timpul: nu prea reușește să-și ducă la bun sfârșit operele sale, pentru că mereu este preocupat de gospodărie. Bunăoară, în așteptare este o masă care a început-o cu timp mult în urmă, o icoană cu chipul Maicii Domnului a rămas nefinisată, dar și alte zeci de lucruri care nu sunt duse la bun sfârșit.
Nina Chirău, nevasta sa. îl susține în toate. Mai mult, se mândrește cu soțul său. Femeia spune că meseria soțului este o sursă de existență pentru familia lor. Își mai dojenește ea soțul când vine vremea, dar îl ajută mereu și cu sfatul și cu lucru.
Multe obiecte confecționate de mâinle dibace ale soțului au împodobit casa lor. O mare parte dintre lucrările sale le-au dăruit la prieteni, rude și la copiii lor.
Petru, unul din cei șapte copii. a rămas sprijin și ajutor la părinți, își ajută părinții cum poate, iar uneori mai intră și prin atelierul tatălui.
Teofil Chirău se numără printre meșterii cei mai dibaci din raionului Șoldănești. Lucrările sale nu o singură dată au delectat ochii juriului pe la expoziții. El nu cere merite și onoruri, ci doar sănătate ca să-și mai poată satisface sufletul cu meșteșugul său preferat, lemnăria.