Moș Crăciun a venit la grădiniță cu ferestre noi

Moş Crăciun a venit înainte de vreme la copiii de la grădiniţa „Andrieş” din oraşul Şoldăneşti. În prag de an nou, Moşul le-a adus în dar preşcolarilor ferestre noi. Pentru acest lux, Fondul de Eficienţă Energetică a oferit peste 2 milioane de lei. Şi primăria Şoldăneşti a contribuit cu 700 mii lei la acest proiect.

În numai trei zile, muncitorii au reuşit să monteze ferestrele la trei grupe. Noile ferestre au atras atenţia picilor chiar din prima zi. Şi angajaţii grădiniţei sunt bucuroşi de noua achiziţie. Cele vechi erau uzate şi prin ele pătrundea frigul. Acum, încăperile sunt mai calde şi mai luminoase.

Potrivit Svetlanei Zaiţev, viceprimarul oraşului Şoldăneşti, ferestrele de la grădiniţa „Andrieş” au fost achiziţionate prin intermediul unui proiect. Valoarea totală a acestuia este de peste 3 milioane lei. Principalul finanţator este Fondul de Eficienţă Energetică care a venit cu un suport financiar de 2,3 mln lei. Conform proiectului, lucrările de montare urmează a fi finalizate până în iunie 2017.

Acum un an, la grădiniţa „Andrieş” a fost schimbat acoperişul. Pentru asta, cu suportul Guvernul României, au fost cheltuite în jur de 2 mln de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.