Nu tolerați traficul de ființe

“Invizibili printre noi”! Acesta a fost sloganul flash-mobului desfășurat, la Șoldănești, în cadrul campaniei de infomare cu privire la traficul de persoane. Evenimentul s-a desfășurat în centrul orașului Șoldănești. Trecătorii au putut citi pe siluetele expuse experiența prin care au trecut unii ceățeni, devenind victime ale traficului de ființe.
Organizatorii flash-mobului au venit din capitală pentru a trasnmite oamenilor din Șoldănești că traficul de ființe nu trebuie să fie tolerat. În discursurile lor, oaspeții din Chișinău au vorbit despre tipurile de trafic de ființe și modul de manifestare.
Atracția evenimentului au fost siluetele expuse în stradă. Liuba Todică, reprezentanta Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane, susține că istorisirile inscripționate pe aceste siluete sunt situații reale din viață. Dânsa a mai menționat că personal a consiliat aceste victime.
Reprezentanții direcției raionale Asistență socială și protecție a familiei din Șoldănești ne-au spus că pe parcursul anuli 2016 și prima jumătate a anumului curent, în raion nu au fost înregistrate niciun caz de trafic de ființe umane.
Cu toate acestea, oamenii legii sunt îngrijorați de situația creată. Ei spun că unele persoane nici nu-și dau seama că de fapt au fost traficați.
Potrivit organizatorilor, scopul Campaniei constă în informarea societății cu privire la riscurile și consecințele fenomenului traficului de ființe umane. Cei mai supuși riscului sunt copii, în special cei orfani și rămași fără îngrijirea părintească, tinerii, victimele violenței în familie, persoanele cu dizabilități și persoanele vârstnice. Flash-moburi similare vor fi organizate timp de o săptămână în orașele Căușeni, Ungheni, Orhei, Cantemir, Soroca, Leova și Cimișlia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.