Ziua uşilor deschise la procuratura raionului Şoldăneşti. Au sfințit și edificiul

Ziua uşilor deschise la procuratura raionului Şoldăneşti. Cetăţenii au fost aşteptaţi pentru a li se oferi un sfat, a le asculta păsul. E o tendinţă de a familiariza oamenii cu activitatea celor chemaţi să stea de veghe respectării legislaţiei.

Potrivit datelor oferite la procuratura Şoldăneşti, în anul curent instituţia a acordat o atenţie sporită folosirii banilor publici.

În cadrul evenimentului, a fost făcut şi bilanţul activităţii procuraturii pe parcursul a aproximativ dtrei decenii de la lansarea ei. Despre munca sa în Şoldăneşti au povestit cei, cărora le-a fost încredinţată conducerea procuraturii raionale. De altfel, în fruntea procuraturii din Şoldăneşti au fost 7 procurori. Cei mai longevivi au fost Anatolii Danighevici, primul procuror al raionului, actualmente pensionat, şi Ion Popa, procuror şef în exerciţiu în raionul Floreşti.

În contextul dat, pornind şi de la faptul că sediul instituţiei a fost reparat, a fost oficiat un serviciu divin, condus de vicariatul de Soroca, episcopul Ioan Moşneguţu, protopopul de Soroca, Nicolae Craveţ, si protopopul de Soldanesti, Vasile Rotari.

La eveniment au participat preşedinta raionului Şoldăneşti, reprezentanţi ai conducerii procuraturii generale, ale procuraturilor din raioanele megieşe, ai Inspectoratului de poliţie, consilieri raionali şi agenţi economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.