Politicienii deja uită de cetățeni

Campania electorală din 2015 s-a desfășurat cu un șir de încălcări. Constatarea le aparţine responsabililor de la Alianța Anticorupție. Ei au reiterat-o şi în cadrul unei ședințe speciale, desfășurate la Rezina. La eveniment au fost invitați să participe și liderii formaţiunilor politice din raionul Rezina. Aceştia însă au boicotat întrunirea și niciun invitat nu s-a prezentat.
Din start, moderatorii au menționat că nu e prima dată, când politicienii nu se prezintă la întâlnirea cu membrii Alianței Anticorupție. Olga Bâtcă, președintele Alianței, a explicat acest lucru prin indiferența aleșilor poporului față de monitorizările care se fac în privința lor.
Raportorii din Alianţa Anticorupţie au menţionat că în timpul electoralei 2015 au funcţionat sub nivelul cuvenit paginile web ale administraţiei publice locale. Concurenţii electorali au prezentat rapoarte financiare, care nu corespundeau realității. De asemenea, în raport sunt indicate şi cazuri de spălare a banilor prin intermediul achizițiilor publice. Acestea au fost admise de concurenţii electorali cu o săptămână înainte de scrutin.
Și reprezentanții mass-media au fost cu ochii pe campania electorală. Împreună cu cei de la Promo Lex, jurnaliștii au mediatizat încălcările comise în diferite localități ale țării.
Membrii Alianței Anticorupție afirmă că vor înainta Comisiei Electorale Centrale propuneri, care să conducă la neadmiterea încălcărilor legislaţiei în viitoarele campanii electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.