Președinte nou în raionul Șoldănești. PLDM nu participă la ședința de constituire

Raionul Şoldăneşti are preşedinte nou. Svetlana Rotundu, liderul democraţilor din teritoriu, a fost învestită în funcţie cu susţinerea democraţilor, comuniştilor, liberalilor, reprezentantului blocului electoral al lui Iurie Leancă şi a unuia din cei doi socialişti aleşi în Consiliul raional. Cei doi consilieri de la Partidul Politic „Partidul nostru” s-au abţinut.
Deşi cei şapte consilieri aleşi pe lista PLDM au lipsit de la şedinţa de constituire a Consiliului raional Şoldăneşti, şedinţa a fost declarată deliberativă. După ce aleşii locali şi-au primit mandatele de consilieri, ei au purces la constituirea fracţiunilor. Potrivit declaraţiilor făcute de liderii de partide, în Consiliul raional Şoldăneşti vor activa fracţiunile PDM (10 persoane) şi PCRM (3 consilieri). Liderul PL, Leonid Paerele, a raportat despre formarea fracţiunii în componenţa căreia vor fi doi liberali şi consilierul Blocului Electoral Platforma Europeana Iurie Leancă.
La prima şedinţă, consilierii şoldăneşteni au ales preşedintele raionului. Pentru învestirea în această funcţie a Svetlanei Rotundu s-au pronunţat 17 din 20 de consilieri prezenţi în sală.
Întrucât pentru candidatura Ninei Florea (PCRM), înaintată de Svetlana Rotundu la funcţia de vicepreşedinte, au votat doar 13 consilieri, aceasta nu a fost promovată în conducerea raionului.
Consilierii au adresat mulţumiri lui Alexandru Reliţchii, care a stat în fruntea raionului Şoldăneşti pe parcursul a opt ani. Actualmente, el face parte din grupul de consilieri raionali liberal democraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.