Poveste din lemn, creată de copiii din Poiana

Elevii gimnaziului Poiana din raionul Șoldănești și-au creat propria poveste. Împreună cu profesorul de educația tehnologică, copiii au amenajat în curtea școlii un foișor, câteva scrânciobe și scaune, construite cu propriile mâini. Ideea cu povestea a venit de la profesorul de educație tehnologică.

Dascălul le-a propus elevilor să facă curtea mai atrăgătoare. Elevii au fost receptivi și s-au apucat de treabă. Aceștia au căutat materialele necesare și timp de câteva luni și-au transformat visul în realitate.

Chiar dacă vine vacanța și ei nu vor mai merge la lecții, gimnaziștii de la Poiana spun că nu vor uita drumul spre școală. Aici e locul perfect pentru odihna estivală. În curtea școlii au tot ce-și poate dori un copil: scaune, foișor umbros, scrânciobe – toate create cu mâinile lor.

Activitatea elevilor nu a trecut neobservată de profesorii din școală. Colegii lui Valeriu Reu sunt încântați de realizarea discipolilor. Ei se mândresc că povestea din curtea școlii lor este o premieră pentru insituțiile de învățământ din raion. Mai mult, administrația școlii i-a promis lui Valeriu Reu să-i restituie cei peste 1000 lei, cheltuiți din propriul buzunar pentru materialele de construcție.

La gimnaziul din Poiana învață peste 80 de copii. În lucrările de construcție și amenajare a curții au participat elevi din clasa a V-a până într-a IX-a. Fiecare copil își avea rolul său. Băieții șlefuiau lemnul, iar fetele îl vopseau cu lac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.