Poveste din lemn, creată de copiii din Poiana

Elevii gimnaziului Poiana din raionul Șoldănești și-au creat propria poveste. Împreună cu profesorul de educația tehnologică, copiii au amenajat în curtea școlii un foișor, câteva scrânciobe și scaune, construite cu propriile mâini. Ideea cu povestea a venit de la profesorul de educație tehnologică.

Dascălul le-a propus elevilor să facă curtea mai atrăgătoare. Elevii au fost receptivi și s-au apucat de treabă. Aceștia au căutat materialele necesare și timp de câteva luni și-au transformat visul în realitate.

Chiar dacă vine vacanța și ei nu vor mai merge la lecții, gimnaziștii de la Poiana spun că nu vor uita drumul spre școală. Aici e locul perfect pentru odihna estivală. În curtea școlii au tot ce-și poate dori un copil: scaune, foișor umbros, scrânciobe – toate create cu mâinile lor.

Activitatea elevilor nu a trecut neobservată de profesorii din școală. Colegii lui Valeriu Reu sunt încântați de realizarea discipolilor. Ei se mândresc că povestea din curtea școlii lor este o premieră pentru insituțiile de învățământ din raion. Mai mult, administrația școlii i-a promis lui Valeriu Reu să-i restituie cei peste 1000 lei, cheltuiți din propriul buzunar pentru materialele de construcție.

La gimnaziul din Poiana învață peste 80 de copii. În lucrările de construcție și amenajare a curții au participat elevi din clasa a V-a până într-a IX-a. Fiecare copil își avea rolul său. Băieții șlefuiau lemnul, iar fetele îl vopseau cu lac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *