Gospodăriile inundate în Leova şi Hînceşti, ajutate de poliție

111 leova

În seara zilei de ieri, 3 iunie poliţiştii din Leova s-au mobilizat pentru a da o mînă de ajutor oamenilor care au avut de suferit în urma precipitaţiilor abundente, în localitatea Iargara. Înarmaţi cu găleţi, lopeţi poliţiştii au ajutat să scoată apa şi noroiul din casele celor 24 de gospodării care au fost inundate şi înomolite.

În 14 locuinţe apa a distrus mobila şi pereţii caselor. Zeci de poliţişti s-au implicat activ şi la construirea barajului artificial, pentru a nu permite surparea dambei iazului din Iargara.

Menţionăm, că şi în noaptea de 31mai – 1iunie, curent poliţiştii inspectoratelor de poliţie din Leova şi Hînceşti au luptat alături de salvatori şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale cu şuvoaiele de apă, care au spart digul din preajmă, prioritatea fiind asigurarea siguranţei cetăţenilor şi gospodăriilor acestora.

În dimineaţa zilei de 1 iunie, poliţiştii din Leova şi Hînceşti, s-au organizat şi au mers, în grupuri, la domiciliile oamenilor ce au avut de pătimit în urma inundaţiilor, pentru a le acorda ajutor. Aceştia, fiind echipaţi cu găleţi şi lopeţi, au mers, în special, la casele vîrstnicilor, unde au scos apa şi noroiul din case, beciuri şi curţi.

Pe lîngă cuvintele de încurajare, în Hînceşti, poliţiştii, au adus, de asemena, haine şi produse alimentare de primă necesitate.

În continuare, poliţiştii din inspectoratele menţionate s-au mobilizat împreună cu structurile de forţă desconcentrate din regiune, pentru a evalua riscurile şi a decide asupra măsurilor de rigoare ce se impun în vederea prevenirii tragediilor care ar putea surveni în rezultatul inundaţiilor.

sursă: deschide.md

http://m.deschide.md/ro/news/social/28046/Gospod%C4%83riile-inundate-%C3%AEn-Leova-%C5%9Fi-H%C3%AEnce%C5%9Fti-au-fost-ajutate-de-poli%C8%9Bie.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.