Premiul mare la economie, la Cotiujenii Mari

Curiozitatea i-a adus premiul mare la olimpiada republicană la economie. Un elev din clasa a XII-a din raionul Şoldăneşti a studiat individual economia pentru a afla de ce moldovenii sunt săraci.
Performanţa lui Sorin Griţco nu a trecut neobservată de lectorii de la ASEM. Liceanului de la Cotiujenii Mari i s-au propus studii din contul istituţiei şi o bursă de merit. Tânărul spune că va refuza oferta, chiar dacă este pasionat de ştiinţele exacte. Anume această pasiune l-ar fi determinat să îndrăgească şi economia.
Potrivit lui Veaceslav Guma, managerul liceului teoretic din satul Cotiujenii Mari, deja trei ani consecutiv tânărul din Cotiujenii Mari participă la olimpiadele republicane la această disciplină extracurriculară. Şi dacă iniţial el studia economia cu o profesoară de la liceu, în ultimii doi ani, dânsul s-a pregătit de unul singur pentru olimpiadă.
Profesorii şi colegii de la liceu se mândresc de succesele lui Sorin. Ei sunt siguri că băiatul va ajunge departe deoarece este sârguincios. Dascălii lui ne asigură că Sorin învaţă bine la toate disciplinele de studiu.
Zile numărate au rămas până când Sorin va absolvi liceul teoretic din satul Cotiujenii Mari. Părinţii i-au propus să-şi urmeze studiile în domeniul economiei. Deşi încă nu s-a decis la ce instituţie va învăţa, băiatul visează să facă o carieră în domeniul matematicii şi al informaticii.
La olimpiada republicană din acest an, Sorin a participat la mai multe discipline. La istoria românilor şi universală, cotiujeneanul a loat locul al doilea. Un alt elev care a avut performanţe la olimpiada de nivel naţional este şi Piotr Bodarev, care studiază în clasa a XII-a la liceul teoretic „Ştefan cel Mare” din Şoldăneşti. Lui i sa oferit premiul al III-lea la fizică. În ansamblu, 39 de elevi din raionul Şoldăneşti şi-au încercat puterile la olimpiadele republicane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.