Au uitat de cretă, tablă şi manuale

    6     pentru câteva ore. Pedagogii din raionul Şoldăneşti au participat la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului creaţiei artistice a angajaţilor din învăţământ. Organizatorii spun că ediţia din anul curent a fost cea mai interesantă din istoria festivalului. Festivalul este organizat odată la doi ani.

Potrivit Vilenei Bodiu, preşedintele Comitetului sindical al educaţiei şi ştiinţei din raionul Șoldănești, la evenimentul din acest an au participat profesori şi educatori din majoritatea instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raion. Concurenţii au evoluat pe scenă cu un repertoriu variat. Aceştia au îmbinat mai multe genuri de artă. Juriul a apreciat măiestria interpretativă, cultura scenică şi creativitatea participanţilor. Comisia de evaluare a distribuit locurile premiante conform genurilor de artă alese de concurenţi.

Cele mai multe premii au fost oferite la categoria ansamblu vocal-instrumental. Dintre toţi participanţii, vocile cele mai bune s-au dovedit a fi cele ale profesorilor de la liceul teoretic „Alexei Mateevici”. Următorii în clasament sunt pedagogii de la liceele teoretice din satele Olişcani şi Cotiujenii Mari. Locul trei a fost împărţit între profesorii de la gimnaziile din satele Pohoarna şi Dobruşa, educatorii de la grădiniţa creşă „Andrieş” şi angajații de la Centrul de creaţie pentru copii din Şoldăneşti.

La categoria ansamblu vocal stil academic, cei mai buni au fost pedagogii de la gimnaziul din satul Cobâlea. Locurile doi şi trei au fost ocupate de educatorii de la grădiniţa creşă „Andrieş” din Şoldăneşti şi, respectiv, de pedagogii gimnaziului din Cuşmirca.

Şi solişti vocali au fost mulţi. Locul întâi l-a obţinut Stela Pantaz de la liceul din Şoldăneşti. Locul doi l-a meritat Veronica Panteleev, profesoară la gimnaziul din satul Poiana şi Svetlana Gafin de la gimnaziul din Cuşmirca. Reprezentanta gimnaziului Cobâlea şi cea a grădiniţei creşă din Şoldăneşti au plecat acsă cu diplomă de gradul trei.

Declamatoarea Elena Ciorici de la Alexei Mateevici a fost cea mai expresivă şi convingătoare dintre toţi participanţii. Juriul i-a oferit premiul mare la acest compartiment. Pe locul doi a fost plasată Tatiana Vrăjitoru de la  Centrul de creaţie pentru copii din Şoldăneşti şi Ruslan Groza din Pohoarna. A treia treaptă i-a revenit concurentelor de la instituţiile preuniversitare din Cotiujenii Mari şi din Dobruşa.

Participanţii au mai evoluat la categoria ansamblu de familie. Aici, cei mai buni au fost Ion Lupu, Tatiana Belous şi Lidia Roga.

Soliștii instumentiști Alexandru Celac de la Cotiujenii Mari și Alexandru Iațâc din Poiana au primit diplomă de gradul doi.

Nu au lipsit de la festival nici dansurile populare. Profesorii de la liceul Alexei Mateevici din oraș au luat locul întâi. Aceștia sunt urmați de colegii lor de la -gimnaziul din Pohoarna. Locul al treilea l-au obținut dascălii din Olișcani și Cotiujenii Mari.

Natalia ROTARI (text), imagini – amatori

107 9 8 4 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.