MAI: Primarul orașului Șoldănești reținut pentru abuz de putere și însușirea mai multor bunuri din rezerva de stat

După trei zile, primarul de Șoldănești, Ion Cuculescu, a revenit la PRIMĂRIE. Cine a dat în bară cu izolarea lui?

 

 

 

Potrivit unui comunicat al Serviciului relații publice al SPIA, primarul orașului Șoldănești a fost reținut în această seară, de către ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI de comun cu procurorii Anticorupție, fiind bănuit de abuz de putere.

 

Potrivit denunțătorului, bănuitul prin complicitate cu alte persoane, ar fi sustras un lot de foi de ardezie din rezerva de stat prevăzută pentru sinistraţii care au suferit în urma calamităţilor naturale, pe care le-ar fi comercializat ulterior.

 

Astfel, în rezultatul acestor acțiuni ilegale, suspecții ar fi cauzat daune în proporţii considerabile intereselor publice și drepturilor şi intereselor ocrotite de lege.

 

De asemenea, de complicitate la această infracțiune este suspectat tatăl primarului de Șoldănești, mai mulți angajați ai administrației publice locale și alte persoane.

 

Urmare măsurilor speciale de investigații și cercetării la fața locului, ofițerii SPIA au depistat o parte din lotul de foi de ardezie sustras din rezerva de stat, pe care suspecții încă nu au reușit să o comercializeze.

 

Totodată, a fost efectuată cercetare la fața locului și în depozitul Întreprinderii de Stat „Apă-canal Șoldănești”, unde inițial erau păstrate foile de ardezie, însă ofițerii SPIA au constatat că o parte din lot lipsește.

 

Ulterior, primarul de Șoldănești a fost escortat la sediul Procuraturii Anticorupție pentru a fi audiat, iar la moment este reținut preventiv pe un termen de 72 de ore.

 

Pe cazul dat a fost format un grup de urmărire penală format din procurori Anticorupție și ofițeri SPIA.

 

La moment sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii suplimentare, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor cazului, acumulării  probelor relevante și finisării urmăririi penale pornită pe cazul dat, menționează Serviciul relații publice al SPIA

Primarul de Șoldănești respinge acuzațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.