Produse ecologice, de la Olișcani

Moldovenii pot crește produse agricole ecologige pure care să fie competitive pe orice piață. Acest lucru l-au declarat agricultorii din satul Olișcani, conduși de Alexei și tatăl lui Nicolae Micu. De altfel, dânșii au înregistrat și primele succese în domeniu. Cu experiența acumulată, olișcănenii s-au împărtășit în cadrul unei întrevederi cu colegii lor veniți la Olișcani din diferite regiuni ale republicii.

Deja al doilea an, echipele dirijate de Alexei și Nicolae Micu aplică noi texnologii, care exclud utilizarea produselor chimice. În schimb, dânșii acordă prioritate substanțelor organice și metodelor de păstrare a apei în sol. Iar acest lucru, spun olișcănenii, este posibil grație folosirii tehnicii speciale. Și ei le-au demonstrat participanților la întrunire cum funcționează utilajul nou, pe care îl au în dotare.

Potrivit lui Nicolae Micu, în 2016, ei au obținut o roadă mai mică de floarea soarelui ecologică, decât era anterior. Orivcum, pe banii câștigați de la comercializarea acestei producții, unitatea agricolă din Olișcani a procurat un tractor și o combină.

Cu secretele aplicării a noilor tehnologii în sectorul agrar s-au împărtășit și specialiști din Germania și Ucraina. Pe exemple concrete, aceștia au demonstrat beneficiul cultivării producției ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.