Proiecte europene pe câmpuri șoldăneștene

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova cu UE este cheia succesului pentru un agricultor din oraşul Şoldăneşti. Graţie partenerilor europeni, Vasile Nasu a atras din exterior în afacerea lui investiţii în sumă de aproximativ 1,5 milioane lei.

Antreprenorul recunoaşte că îi este dificil pentru că munceşte zi şi noapte. El însă se bucură că este singurul în raion care are în toamnă căpşuni. În plus, pe câmpurile sale cresc prune, mere, pere şi diferite verdeţuri.

Vasile Nasu are în gestiune peste 20 de ha de terenuri agricole. Tânărul susţine că semnarea Acordului de asociere i-a oferit mai multe oportunităţi de a se afirma.

Agricultorul menţionează că a încercat să îşi dezvolte busnessul prin diferite modalităţi. Pentru asta a aplicat la diverse programe. Dânsul a solicitat şi asistenţă specializată de la profesioniştii din domeniu.

Bărbatul susţine că odată cu dezvoltarea afacerii sale, sporeşte şi numărul angajaţilor. Dacă iniţal lucrau vreo câţiva oameni, actualmente, în activităţile întreprinderii sunt antrenate zece persoane.

Vasile Nasu spune că proiectele europene nu înseamnă doar bani, dar şi responsabilitate. Dânsul susţine că respectă condiţiile şi standardele europene.

Tânărul agricultor a precizat pentru Impuls TV că UE poate fi o poartă spre îndeplinirea viselor pentru busnesmanii din agricultură.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.