Respectă tehnologia și au roade bogate

Şi în condiţii climaterice dificile, gospodarii din satul Pohoarna raionul Şoldăneşti, reuşesc să obţină rezultate bune la seceriş. Plugarii de acolo obţin o roadă de peste 30 q/ha.
Participanţii la recoltare se străduiesc să folosească timpul la maximum. Ei sunt motivaţi atât moral, cât şi material. În plus, administraţia întreprinderii au grijă ca muncitorii să nu sufere din cauza arşiţei.
Anul curent, culturile cerealiere de prima grupă la Pohoarna au fost cultivate pe o suprafaţă de peste 700 de hectare. Preţul de pe piaţă i-a motivat pe localnici să sporească suprafaţa cu grâne cu o sută de hectare, comparativ cu anul trecut.
Potrivit informaţiilor oferite la direcţia agricolă, secerişul culturilor cerealiere se desfăşoară în toate unităţile agricole. Detaşamentele mecanizate dispun de toate condiţiile pentru a munci la un randament înalt şi a nu admite pierderi ale roadei.
În ansamblu, grânele din raionul Şoldăneşti ocupă circa 10 mii de hectare. Potrivit datelor preliminare, roada se cifrează la aproximativ 3 tone de boabe de pe hectar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.