Riscă să schimbe casa pe închisoare

Violența în familia Mariei Velișco din satul Vadul Rașcov, raionul Șoldănești, va fi pedepsită. Procurorul cere instanței de judecată pedepsirea agresorului cu detențiune până la trei ani. Între timp, până la pronunțarea sentinței, printr-o ordonanță de protecție, inculpatul a fost lipsit de dreptul să comunice cu membrii familiei.
Spaima și bătăile pentru Maria Velișco par să fie în trecut. Soțul ei a fost deferit legii și așteaptă să fie sancționat conform legislației în vigoare. El și-a recunoscut vinovăția și regretă cele făcute. Cu toate acestea, agresorul nu este iertat de victimă.
Potrivit expertizei medico-legale, în urma ultimei bătăi, victima s-a ales cu leziuni corporale de gravitate medie. Din cauza traumatismelor primite, Maria s-a tratat timp de zece zile în spitalul raional Șoldănești.
Victima susține că a fost bătută în cap, iar acum, chiar și după tratament, ea se simte rău. Dânsa insistă că şi anterior ea avea dureri de cap, însă după bătaie starea ei s-a agravat. Gheorghe Velișco recunoște că știa despre problemele de sănătate ale soției şi că femeia are și grad de disabilitate din copilărie.
După cum am fost informaţi la procuratura raionului, în timpul de la urmă, violenţa în familii ia amploare. Cele mai multe cazuri de violență în familie din raion sunt înregistrate în satul Răspopeni.

One thought on “Riscă să schimbe casa pe închisoare

  1. 3 ani dupa gratii , decat nimic, tot e bine pt copii si femeie…ar trebui sa aiba curaj mai multe femei care sunt maltratate sa-i denunte pe sotii agresivi, trebuie mai multa implicare si din partea fortelor de ordine, femeile sa simta protectie din partea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.