Solicitări mai multe, decât bani pe cont

Raionul Şoldăneşti riscă să intre în incapacitate de achitare a salariilor. Asta s-ar putea întâmpla, dacă în decembrie curent din bugetul naţional nu vor fi transferate sumele necesare. Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei Consiliului raional de către Gheorghe Musteaţă, preşedintele comisiei finanţe şi buget a Consiliului raional.
Iurie Prisăcari, şeful direcţiei raionale finanţe, s-a arătat mai optimist în această privinţă. Dânsul insistă că deocamdată bugetarii nu trebuie să-şi facă griji. Asta pentru că în rezerva raionului mai sunt suficiente finanţe pentru a fi salarizaţi toţi bugetarii.
La recenta şedinţa a Consiliului raional Şoldăneşti, unii consilieri au insistat că bugetul raionului trebuie distribuit conform celor mai stringente necesităţi. Asta şi pe motiv administraţia raionului trebuie să ramburseze un credit de peste un milion de dolari, luat acum câţiva ani.
Consilierii raionali speră că starea de lucruri se va ameliora. Unica şansă de a redresa situaţia creată sunt transferurile de la Bugetul naţional. Asta în condiţiile în care veniturile proprii ale raionului nu depăşesc 20 la sută din cheltuielile stipulate în buget.
Potrivit informaţiilor oferite de Iurie Prisăcari, mai multe primării au restanţe mari privind acumulările impozitelor şi taxelor. Cele mai mari datorii la acest capitol le au primăriile Olişcani, Găuzeni şi Fuzăuca. Aici sarcina a fost realizată în proporţie de aproximativ 70 la sută. În ansamblu pe raion, în nouă luni, veniturile au fost acumulate în raport de 84 procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.