Sala de sport se prăbușește. Statul suportă erorile constructorilor

Elevii şi profesorii de la gimnaziul din satul Alcedar sunt în pericol. Clădirea sălii de sport este în stare avariată. Tavanul acesteia riscă să cadă în orice moment. Potrivit administraţiei instituţiei, situaţia dată persistă deja al 15 an.
Imobilul a fost dat în folosinţă la sfârşitul anilor 80. Puţini sunt cei care au desfăşurat orele de educaţia fizică în sala de sport a noului edificiu.
Profesorii spun că din start ar fi observat că lucrările de construcţie au fost efectuate necalitativ. Pentru a evita tragediile, elevii făceau orele de sport în altă sală. Asta însă nu a soluţionat problema. Cladirea continua să prezinte pericol pentru elevi.
Aliona Lopaci spune că a încercat să îngrădească clădirea. Dar nici această acţiune nu a fost una reuşită. Elevii oricum treceau prin preajma sălii avariate, mergând spre terenul sportiv, unde tinerii îşi petrec timpul liber.
Profesorii de la Alcedar sunt pregătiţi să facă orice, numai să soluţioneze problema. Asta şi pentru că în spatele clădirii avariate se află grădiniţa de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.