Şedinţa de judecată împotriva jurnaliştilor a fost amânată

Şedinţa de judecată împotriva jurnaliştilor a fost amânată. Pe motiv de boală, reclamantul Cazimir Trocin, şeful Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti, nu a fost prezent la prima şedinţă de judecată cu jurnalistul Victor Sofroni, fixată pentru 12 decembrie 2016.

Şeful Poliţiei din Şoldăneşti l-a acţionat în judecată pe jurnalistul Victor Sofroni pe motiv că acesta ar fi tirajat în presă „informaţii defăimătoare şi judecăţi de valoare fără substrat factologic suficient de tipul: „în loc să întreprindă măsuri pentru a face ordine în colectiv şi să-i pună la respect pe cei care prejudiciază imaginea poliţiei, conducerea IP Şoldăneşti a întreprins acţiuni de intimidare a jurnaliştilor pentru a-i obliga să nu scoată gunoiul din raion. Pentru faptul că în urma acestor emisiuni a fost admonestat de conducerea MAI, şeful poliţiei din Şoldăneşti, Cazimir Trocin, a mobilizat efectivul să distrugă clanul lui Sofroni, vorba dânsului, susţine jurnalistul. După asta, poliţia îl reţine pe ex-inginerul Regiei pe motiv că dânsul intenţiona să părăsească ţara pentru a se eschiva de răspundere. În schimb, marţi poliţia din Şoldăneşti a demarat percheziţii la Regia Apă-Şoldăneşti”.
Pentru aceste afirmaţii, reclamantul solicită încasarea de la pârât a unui prejuridiu moral în sumă de 50 mii lei şi dezminţirea informaţiei defăimătoare în presă.
Litigiul se judecă la Judecătoria Şoldăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.