Șef de poliție, suspendat din funcție de Gheorghe CAVCALIUC

Şedinţa de totalizare a Inspectoratului de poliţie Şoldăneşti pentru primul trimestru al anului curent ar putea fi ultima pentru Vilian Durnea, şeful sectorului Şoldăneşti a IP. În prezenţa colectivului tuturor poliţiştilor, primarilor şi conducerii raionului, Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al IGP, a ordonat suspendarea lui Durnea din funcţie şi iniţierea unei anchete de serviciu.

Vili DURNEA
Scopul convocării poliţiştilor din Şoldăneşti era totalizarea activităţii inspectoratului de poliţie în primele trei luni ale lui 2016. Trecerea în revistă a succeselor şi eşecurilor instituţiei a fost făcută de Dorin Bânţu, numit în fruntea inspectoratului în toamna anului trecut.

Dorin Bânţu, şeful IP Şoldăneşti

Prezent la şedinţă, Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al IGP, a îndemnat societatea să colaboreze cu poliţia. Profitând de situaţie, unii primari i-au lăudat pe poliţiştii care lucrează în sate, apreciindu-i că ar fi receptivi şi reacţionează promt la orice solicitare.
Primarii însă au avut şi obiecţii. Cele mai multe au fost spuse în adresa lui Vilian Durnea, şeful sectorul de poliţie Şoldăneşti.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat că nu va tolera ilegalităţi în activitatea colaboratorilor MAI. În cadrul întrunirii, dânsul a dispus suspendarea lui Vilian Durnea din funcţie şi iniţierea unei anchete de serviciu. Dacă se vor adeveri informaţiile oferite de primarul de Şestaci, poliţistul va fi sancţionat conform legislaţiei în vigoare.


Funcţionarul din Chişinău a accentuat că ministerul şi IGP sunt pregătite să ajute populaţia. Pentru asta, ei au solicitat celor prezenţi să denunţe orice ilegalitate.
Potrivit datelor oferite la Inspectoratul de poliţie Şoldăneşti, pe parcursul anului trecut, din instituţie au plecat circa 10 poliţişti. Doi dintre aceştia au fost certaţi cu legea. Şi în anul curent, un poliţist a fost concediat pentru abuz de serviciu. La începutul anului curent, la Inspectoratul de poliţie 13 funcţii erau vacante.

Reporter: Anişoara VOLCIUC

Video:       Victoras SOFRONI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.