Suport informațional pentru cetățeni

Lipsa transporturlui public, acordarea ajutorului social, angajarea în câmpul muncii şi iniţierea unei afaceri. De aceste domenii țin cele mai frecvente probleme cu care vin cetăţenii raionului Şoldăneşti la Biroul Comun de Informaţii şi Servicii. Specialiştii de aici spun că oamenii primesc imediat răspuns la întrebările lor.

Deja al treilea an, în fiecare joi, oamenii vin şi consultă specialiştii de la diferite insituţii bugetare din raion. De două ori pe lună, echipa mobilă de aici merge în localităţile rurale pentru a oferi pe loc informaţiile de care au nevoie cetăţenii.

Membrii biroului au menţionat că în ultimul timp, cei care vin cel mai des sunt tinerii. Aceştia se interesează despre locurile de muncă existente în raion, dar şi despre antreprenoriat. Aşa cum ei nu au acces la informaţii din toate domeniile, aici lor li se dau explicaţiile cuvenite.

O  bună parte din beneficiari solicită mai multe detalii referitoare la acordarea ajutoarelor sociale. Asta pe motiv că ei nu-şi găsesc un loc de muncă şi nu se pot întreţine. Dânşii vor să ştie ce acte sunt necesare şi unde trebuie să se adreseze pentru a beneficia de ajutor din partea statului.

De la începutul activităţii sale, la BCIS au fost înregistraţi aproape 1400 de cetăţeni. Potrivit informaţiilor oferite de specialişti, numărul beneficiarilor este în creştere. Statistica arată că cele mai multe întrebări către specialiştii biroului parvin în timpul deplasărilor acestora în teritoriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.