Susțin Moldova, vânzând vinul nostru în Franța

Au venit tocmai din Franţa pentru a le face moldovenilor viaţa şi munca mai frumoasă. Grupul de francezi a vizitat Inspectoratul raional de poliţie din Şoldăneşti. Ei au discutat o posibilă finanţare a amenajării unei săli de sport unde să se ocupe atât poliţiştii, cât şi tinerii din regiune.
Asociaţia de prietenie franco-moldovenească „Les Moldaviens” (moldovenii) nu sunt la prima sa vizită în raionul Şoldăneşti. Reprezentanţii acesteia sunt persoane din diferite domenii care vor să faciliteze viaţa moldovenilor. Şi dacă acum 6 ani ei au finanţat sala pentru sport de la gimnaziul din Glingeni, de această dată ei vor să investească bani pentru antremarea sănătăţii poliţiştilor din raionul Şoldăneşti.
La Şoldăneşti, francezii s-au convins personal că Inspectoratul de poliţie nu dispune de o sală de sport, unde să se antreneze colaboratorii.
Oaspeţii au fost încântaţi să vadă cabinetul de consiliere psihologică, lansat acum o lună. Unul din ei chiar a şi testat fotoliul de relaxare.
După vizita la Inspectoratul de poliţie, grupul de francezi au fost să vadă şi satele de pe malul Nistrului. După un popas în satul Climăuţii de Jos, ei au mers la instituţiile la reparaţia cărora au contribuit. De cele peste 6 mii de euro alocaţi de francezi, au fost instalate mai multe uşi şi ferestre la gimnaziu, punctul medical şi casa de cultură. Instituţia de cultură a beneficiat şi de 200 de scaune. De altfel, scaunele au fost procurate de la o întreprindere unde muncesc slabvăzători.
În timpul vizitei, oaspeţii au adus la centrul medical un electrocardiograf.
Francezii s-au arătat mulţumiţi de realizările lor în raionul Şoldăneşti. Dânşii şi-au exprimat dorinţa să participe la realizarea şi a altor proiecte în raion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.