Unii copii nu vor acasă, altii — fug de la tabară

Peste 400 de copii din raionul Şoldăneşti s-au odihnit deja la tabăra de odihnă Dumbrava din preajma centrului raional. Beneficiarii susţin că sunt mulţumiţi de condiţiile din tabără. Copiii spun că vor să mai vină la tabără şi în anii următori.

Mulţumită este şi administraţia taberei, chiar dacă pe parcursul sezonului estival s-a confruntat şi cu probleme. Au fost copii care au venit la tabără cu păduchi. Au şi cazuri, când un pici a fugit de pe teritoriu.

Referindu-se la condiţiile de întreţinere, Tatiana Dodiţă, şefa taberei, ne-a spus că în anul curent alimentaţia fiecărui copil a costat 85 lei/zi, cu 5 lei mai mult de cât în 2015. Minorii au fost alimnetaţi exclusiv cu produse sănătoase şi verificate.

Copiii sunt încântaţi de tabăra de odihnă. Aceştia spun că nu au avut timp să se plictisească deoarece au fost ocupaţi cu diverse activităţi. Ei au participat la concursuri, au dansat şi au legat noi prietenii.

Copiii spun că nici micile incidente nu au putut să le strice cheful. Cu bună seamă, la tabără, câteva zile nu a fost apă la robinet. Asta nu înseamnă însă că minorii au fost lipsiţi de ea. Administraţia taberei a adus apă pentru spălarea mâinilor şi a picioarelor. O altă problemă cu care s-ar fi confruntat educatorii de la tabără a fost pediculoza.

Alt incident care a provocat panică în rândul educatorilor de la Dumbrava a fost evadarea unui copil. Acesta a fugit din tabără şi a ajuns în oraşul Şoldăneşti, unde a şi fost identificat şi întors înapoi.

În acest an, la tabăra Dumbrava, s-au odihnit elevi din majoritatea localităţilor raionului Şoldăneşti. Mulţi dintre ei au avut note bune la sfârşit de an şi, astfel, au beneficiat de o foie de odihnă mai ieftină. Şi copiii din familile social-vulnerabile au putut achiziţiona biletul la tabără cu doar 20 la sută din cei 1535 lei ai foii de odihnă. Restul sumei a fost acoperită de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.