Virozele dau peste copii

Virozele se fac simţite şi la Şoldăneşti. Din cauza răcelii, un micuţ  a fost internat de urgenţă la spitalul raional. Medicii au constatat că pacientul avea şi pneumonie. Copilul a fost supus unui tratament de rigoare şi în curând va fi externat.

Doctorii bat alarma că în toamna curentă, aproximativ o sută de persoane au solicitat ajutor medical specializat pentru infecţii respiratorii acute. 70 la sută din aceştia sunt copii.

Pentru mulţi locuitori ai raionului Şoldăneşti, virozele nu sunt o problemă atât de gravă. Oamenii recunosc că se îmbolnăvesc des, dar nu se adresează după asistenţă medicală. Dânţii mai cred în puterea ceaiurilor şi a compreselor cu diverse medicaţii, preparate în condiţii de casă.

Potrivit medicilor de familie din Şoldăneşti, pacienţii au devenit mai grijulii faţă de sănătatea lor şi a copiilor săi. Doamna doctor Ţurcanu ne-a spus că de cele mai dese ori bolnavii se prezintă la primele simptome ale bolii.

Doctoriţa îndeamnă populaţia să se îmbrace bine în această perioadă a anului. Dânsa insistă că oamneii trebuie să consume cât mai multe lichide şi să respecte regulile de igienă.

La CSP din Şoldăneşti am fost informaţi că pe parcursul anului 2015 nu au fost înregistrate cazuri de gripă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.