8 ani detenție pentru un braț de lucernă

Opt ani în penitenciar de tip închis va sta un locuitor al raionului Şoldăneşti în vârstă de 48 de ani. Acesta a fost declarat vinovat de către judecători că şi-a omorât în bătaie un consătean. Victima ar fi furat un braţ de lucernă de pe pământurile condamnatului. Stăpânul şi-a surprins hoţul pe câmp şi l-a lovit de mai multe ori cu un băţ. La câteva ore după bătaie, victima a decedat la spitalul raional.
Cazul a avut loc în luna mai a anului curent. Într-o seară, învinuitul ar fi plecat să-şi aducă acasă vitele de pe deal. Pe la orele 20:00, pe lotul său, unde avea plantată lucerna, el a surprins un bărbat din sat care rupea plantele. Acesta a fost prins de mai multe ori furând lucerna. De această dată, stăpânul s-ar fi înfuriat şi l-a luat la pumni pe hoţ.
La şedinţa de judecată, învinuitul a menţionat că nu a vrut să-şi omoare consăteanul. Făptaşul şi-a recunoscut vina din start. Mai mult decât atât, el a fost cel care a sunat la urgenţă şi la poliţie în seara tragediei. În instanţa de judecată, bărbatul a declarat că nu-şi aminteşte câte lovituri i-ar fi aplicat consăteanului său. Când şi-ar fi revenit, ar fi văzut victima la pământ. Când a venit ambulanţa, victima era încă vie.
Pe la orele 4 dimineaţa a zilei următoare, agresorul a fost reţinut de oamenii legii. Atunci a şi aflat că pretinsul hoţ a murit pe patul de spital.
Avocata inculpatului a fost de acord cu pedeapsa înaintată de procuror. Fără pretenţii a fost şi inculpatul, care a menţionat că îi pare rău de cele înfăptuite. Anterior, condamnatul a mai avut probleme cu legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.