A schimbat oficiul pe lotul de pământ

Agricultură de calitate se face şi pe o suprafaţă mică de teren. Pentru a-şi îndestula întreaga familie cu fructe şi legume sănătoase, unui locuitor al oraşului Şoldăneşti îi este suficient un sector cu suprafaţa de un singur hectar. Pe câmpul lui cresc roşii, morcovi, ardei, piersici, mere, pere, gutuie şi viţă de vie.Gospodarul spune că întotdeauna i-a plăcut să lucreze la pământ.

Acum câţiva ani, Fiodor Ursu şi-a cumpărat un sector de pământ cu suprafaâa de un ha. Pentru început, el a plantat o livadă. Printre pomi, gospodarul a cultivat şi diverse legume.

Fiodor Ursu a lucrat toată viaţa specialist în sectorul zootehnic, ultimele două decenii activând la direcţia raională de agricultură şi alimentaţie. Dânsul spune că asta nu l-a împiedicat să-şi aprofundeze cunoştinţele şi în alte domenii ale agriculturii. Colegii cu care a împărţit acelaşi birou i-au oferit informaţii utile despre activităţile agricole.

Pe sectorul pe care îl are fiecare metru de teren este valorificat. Culturile pe care le plantează aici sunt alese cu mare grijă. Bărbatul spune că de pe acest petec de pământ culege fructe şi legume pentru întreaga familie, inclusiv pentru copiii lui care locuiesc în capitală.

Fiodor Ursu precizează că un gospodar bun trebuie neapărat să aibă în gestiune pământ. El mai spune că nu contează ce suprafaţă ai, ci atitudinea şi dragostea cu care munceşti. Dânsul este convins că şi în Moldova se poate trăi decent.

One thought on “A schimbat oficiul pe lotul de pământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.