A evadat din curtea judecătoriei

Fuga e rușinoasă, dar sănătoasă. La asta s-ar fi gândit un locuitor al raionului Dondușeni. El a fost adus în cătușe la judecătoria din Șoldănești pentru comiterea unei infracțiuni în oraș. Acum, pe lângă cei 2 ani de detenție pentru violarea domiciliului, învinuitul riscă alți 3 ani pentru evadare.
Nu e prima dată, când bărbatul de 20 de ani nimerește în vizorul forțelor de ordine. De această dată, individul a ajuns la poliție după ce a pătruns într-o gospodărie din orașul Șoldănești. În interior, el a dat de stăpâna casei. Aceasta s-a speriat, când s-a pomenit în miez de noapte cu un individ strein în casă. Femeia a reusit să scape de bărbat și imediat a anunțat poliția. La scurt timp, făptașul a fost prins și încătușat.
În ziua desfășurării ședinței de judecată, învinuitul a reușit să fugă chiar din curtea judecătoriei. Dânsul era însoțit de escortă. Arestantul a deteriorat gardul unei gospodării din vecinătatea judecătoriei și a dispărut. Peste puțin timp, fugarul a fost găsit. El se ascunsese după un dulap în curtea unei case din apropiere.
În cadrul examinării cauzei, procurorul a cerut instanței încă trei ani de detenție pentru evadare din locul de deținere. Prin cumul de sentințe, acuzatorul a solicitat o pedeapsă cu detențiune pe un termen de 9 ani și 10 luni în penitenciar de tip semiînchis.
Anterior, bărbatul a fost condamnat de către judecătoria din Dondușeni la 7 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.